Mi az a technikai SEO?


A technikai SEO a weboldalak keresőoptimalizálásának egyik fontos része, amely a weboldal technikai részének javítására irányul. A technikai SEO célja, hogy javítsa a weboldal sebességét, struktúráját, navigációját, metaadatokat és egyéb elemeket, amelyek befolyásolják a weboldal keresőmotorok általi feltérképezését és indexelését .

A technikai SEO azért fontos, mert segít növelni a weboldal forgalmát és javítani a felhasználói élményt. A weboldal technikai részének optimalizálása elősegíti a weboldal tartalmának jobb rangsorolását a Google találati listáján. A technikai SEO az első lépés a hatékony SEO stratégia kialakításában.

– Weboldal sebessége: A weboldal sebessége az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a felhasználói élményt és a keresőmotorok rangsorolását. A lassú weboldalak csökkentik a konverziós arányt, növelik a visszapattanási arányt és elveszítik a látogatók bizalmát. A weboldal sebességének javításához többek között használhatunk tömörített képeket, gyorsítótárazást, minifikálást és CDN-t (content delivery network).

– Weboldal struktúrája: A weboldal struktúrája az a mód, ahogyan a weboldal tartalma szervezve van. A weboldal struktúrájának logikusnak, egyszerűnek és könnyen navigálhatónak kell lennie. A weboldal struktúrájának javításához többek között használhatunk hierarchikus menüt, belső linkeket, breadcrumb navigációt és XML-sitemapet.

– Weboldal biztonsága és indexelhetősége: A weboldal biztonsága és indexelhetősége az a képesség, hogy megvédjük a weboldalunkat a káros behatolóktól és lehetővé tegyük a keresőmotorok számára, hogy könnyen megtalálják és beolvassák a weboldalunkat. A weboldal biztonsága és indexelhetősége javításához többek között használhatunk HTTPS-t (hypertext transfer protocol secure), robots.txt fájlt, canonical tagokat és meta tagokat.

A technikai SEO tehát egy elengedhetetlen része a weboldal optimalizálásának, amely segít abban, hogy jobb eredményeket érjünk el a keresőmotorokban és a felhasználók szemében.

A fenti szempontokat kiemelt prioritással kezeljük, amikor weboldalt készítünk. Ha kérdésed van, írj nekünk!